I slutningen af februar filmede jeg én 1,5 minuts one-take optagelse sammen med Teatret ZeBU.
Jeg skulle producere en proces teaser for stykket Min far og Vrede Mand og under planlægningen af teaseren snakkede vi os frem til ideen, at lave en One-take optagelse.
Optagelsen skulle bringe seeren rundt i ZeBU’s prøvelokaler i Vanløse, for at give seeren et indblik i forestillingen og hvordan forestillingen bliver til.

Optagelsen var forholdsvis kompliceret. Foruden at jeg skulle bevæge kameraet perfekt, var der fire skuespillere og to musikkere der alle skulle ramme deres cues, så vi til sidst ville få 1,5 minut fejlfrit bevægelse.

For at ligge endnu et element på, speakede Ingeborg hele speaken live, mens jeg bevægede kameraet rundt i lokalet. Det fandt vi ud af var den bedste fremgangsmøde, da mente at det ville give den mest dynamiske video.

For at alt ovenstående kunne lade sig gøre, brugte jeg en kamera gimbal, der er en 3 akses stabilisator. Det er et stykke kameraudstyr, der sørger for at kameraet altid er vandret. Hvilket gør at når jeg bevæger mig rundt med kameraet, kan jeg opnå de næste flyvende bevægelser som ses i optagelsen.
Yderligere blev jeg nød til at optage lyden på fem lydspor. Så skuespillerne og musikkerne havde deres egne spor, som jeg i post produktionen kunne skrue op og ned for, alt afhængig af hvor i optagelsen vi var.

Sidste kompliceret elemente var, at bag kameraet bevægede skuespillerne sig rundt og yderligere også flyttede bla. lydudstyr rundt. Det kunne have skabt problemer i forhold til lyde og at skuespillerne potentielt ikke havde nået deres cues.

Du kan se den færdige video nedenfor og under den kan du se Behind the scenes optagelsen, lagt ind over den færdige video.